Forlaget Rosenbjerg bygger bro mellem skole og hjem med innovative, engagerende og sjove materialer
Vores tilgang til børn og læring
- Det skal være sjovt at lære.
- Børn lærer på forskellige måder.
- Det gælder ikke om at komme først.
- Børn lærer i forskelligt tempo.
- Motivation. Motivation. Motivation. Glem pointtavlen.
- Det handler om potentiale, ikke om at sammenligne.
Det skal være sjovt at lære. De færreste børn elsker at terpe gangetabeller. De fleste børn elsker at vinde i Ludo. Vi har kombineret de to i en række sjove spil, der sniger læringen ind mellem frydefulde grin, når far taber for 7. gang i streg.
Og vi har testet det på egne børn. Det er hårdt at tabe, men også fedt, når junior knækker koden til 4-tabellen i sin iver efter at slå mor. Igen.
Børn lærer på forskellige måder. Det gør voksne såmænd også. Nogle børn elsker at sidde for dem selv og løse danskopgaver i et hæfte, mens andre foretrækker en mere fysisk tilgang til alfabetet. Noget, der involverer andre og ikke mindst et godt grin.
Vi anbefaler, at man prøver sig frem. Snak med dit barn. Prøv lidt af det hele. Du finder hurtigt ud af, hvad der motiverer dit barn. Og hvad der gør, at det trækker sig tilbage i et hjørne med korslagte arme og et frustreret blik.
Der er ingen grund til at forsøge at tvinge en bestemt form for læring igennem. Ingen vil i dag påstå, at børn lærer på den samme måde. Det gælder om at finde ind til det enkelte barn. Det har lærerne i folkeskolen ikke altid tid til. Derfor kan de godt bruge din støtte hjemmefra. Du skal ikke i gang med at undervise dit barn. Tro os. Det er prøvet før. Og det virker ALDRIG. Men du kan godt støtte op om skolen gennem leg og læring.
I vores webshop finder du flere muligheder for
Motivation. Motivation. Motivation. Glem pointtavlen. Det kan være fristende at købe sit barn til at lave lektier. En tur i biografen i bytte for 1 uges læsning. Det vil dog kun virke kortvarigt. Eller indtil pengepungen er tom.
Prøv i stedet for at slippe kontrollen. på DU-moduler ligger indenfor hhv. pensumrettet ordforråd set ift. det pågældende modul med reference til Den Fælleseuropæiske Referenceramme for Sprog og modultestrettet indhold.
Pensumrettet ordforråd
Det pensumrettede ordforråd knytter sig til semantiske felter som mad, bolig, tøj og sko, værktøj og modultestrettet indhold. Her er der mulighed for at udvælge det ordforråd, man finder relevant for undervisningen og dermed for at tilpasse undervisningen efter behov.
Kursisterne har desuden mulighed for hjemme at arbejde med lige præcis det ordforråd, de er motiverede for at arbejde med.
Modultestrettet indhold
Vi er i gang med at lave indhold til alle 5 moduler på DU1. Indholdet er struktureret omkring det pensum, der knytter sig til hvert enkelt modul ifølge Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog (CEFR) samt ift. modultest.
Hvert modul indeholder således det pensum, kursisterne skal beherske for at bestå næste modultest.
De mundtlige modultestemner introduceres med relevant ordforråd inden for semantiske felter som ARBEJDE, SPROGSKOLE, BOLIG, PRAKTIK og FRITID.
DU1 forventes færdiggjort primo 2025. Når indholdet til DU1 er færdigt, påbegyndes arbejdet på indhold til DU2, hvilket vi forventer at være færdige med medio 2025, hvorefter der udvikles indhold til DU3.
Gennemløbstider
Indholdet på Billeddansk.dk er struktureret omkring de gennemsnitlige gennemløbstider på landsplan. Gennemløbstiderne på Billeddansk.dk er naturligvis betinget af holdstørrelse, antal samlæste moduler pr. hold samt ikke mindst antal lektioner pr. uge.
I vores omregning af de enkelte modulers gennemløbstider regner vi med 12 lektioner pr. uge. DU1M4 er eksempelvis på Billeddansk.dk sat til en gennemløbstid på 18 uger. Heri er medregnet 2 uger til opsamling.