Du finder 34 jobs på Billeddansk.dk - med flere på vej. Hvert enkelt job byder på 12 verber og dermed masser af nyt ordforråd, der kan bruges i mange sammenhænge.


Indled med en lille konkurrence

Det er altid en god idé at indlede med en lille konkurrence, der repeterer det lærte ordforråd, inden den egentlige italesættelse af ordforrådet går i gang.

Vælg en kategori på Billeddansk.dk og klik på Øret. Og klik på forstørrelsesglasset på billedet.

For kursisterne gælder det nu om at komme først med et bud på den glose, billedet repræsenterer. Du har mulighed for at bladre i ordforrådet ved hjælp af piletasterne. 1 korrekt svar = 1 point. Del evt. dine kursister op i grupper - eller lad konkurrencen foregå mod et andet hold.


Historiefortælling

Når konkurrencen er vel overstået, er det tid til at vælge en eller to kursister, der fra tavlen præsenterer dagens job.

På det første modul kan det være tilstrækkeligt blot at fortælle, hvad der foregår på billedet. Fx han vasker gulv. Hun maler en væg.

På modul 2 og 3 må forventes lidt mere fylde på billederne. Giv en eller flere kursister til opgave at præsentere dagens job først og fremmest gennem det præsenterede ordforråd på Billeddansk.dk, men også i forhold til den viden om jobbet, man kan læse sig til fx på www.ug.dk.

Det gælder naturligvis om at aktivere sin fantasi og bruge så meget sprog som muligt; Han hedder Poul. Han er bager. Han ælter dej hver morgen kl. 7.00.

Slut evt. af med at lade en tilskuer genfortælle historien.


Træn spørgsmål/svar

Benyt muligheden for at træne spørgsmål/svar. Start evt. med selv at stille spørgsmål til billederne og lad herefter dine kursister komme til. Hvad laver han? Hvor længe har han vasket gulv? Hvor tit skifter han dæk på en dag? Er det svært?


Fokus på generelt sprog

Det er selvfølgelig oplagt at inddrage en mere generel snak om de præsenterede jobs; Hvad tjener han? Har han nogle gode kolleger? Hvad hedder hans chef? Du finder inspiration på Billeddansk.dk til en mere generel jobsnak.