ALFABETTRÆNING - KLAR TIL MODULTEST PÅ DU1

Billeddansk.dk giver mulighed for at træne alfabetet, hvilket naturligvis er vigtigt både for udviklingen af kursisternes læsekompetence, men også for deres mulighed for at består de alfabetrettede modultests på DU1.

Find alfabetets bogstaver

På DU1M2 skal kursisterne i læseopgave 1 som bekendt identificere bogstaverne i alfabetet. De hører et bogstav læst op og skal herefter På Billeddansk.dk finder du både på A1 Trin 1og A1 Trin 2 kategorien "Alfabetet", der træner netop lydgenkendelse af bogstaverne i alfabetet. Du finder kategorien her: Billeddansk.dk/alfabetet.dk


Udfyld hullerne i alfabetet

PÅ DU1M3 skal kursisterne i skriveopgave 1 udfylde hullerne i en alfabetrække. Dine kursister har mulighed for at træne denne svære disciplin på A2 Trin 1. Her præsenteres kursisterne for alfabetet med både små og store bogstaver. Igen er alfabetet brudt op i mindre enheder af 6 bogstaver ad gangen.


Sådan gør du i undervisningen

På Billeddansk.dk er alfabetet delt op i grupper på 6 bogstaver i hver med overlap mellem nogle af grupperne. Som underviser kan du ligeledes vælge at øve først 6 bogstaver, så de næste 6 bogstaver og så fremdeles, indtil kursisterne er fortrolige med hele alfabetet.

Det giver sig selv, at kursisterne skal træne deres lydgenkendelse, da de bliver testet i dette til modultest. Dette gør du bedst med den øvelse, der på Billeddansk.dk kan gemmer sig bag ikonet med et ØJE og en BOG.

Herudover kan du bruge Billeddansk.dk til at træne dine kursisters brug af tastaturet på den enhed, de logger sig på Billeddansk.dk med. Her skal du vælge øvelserne, der gemmer sig bag ikonet med henholdsvis et ØJE og en BLYANT og et ØRE og en BLYANT. Øvelserne træner dine kursisters færdighed i at finde bogstaverne på tastaturet.

Overvej også at give dine kursister alfabetet for hjemme. Da mange kun går i skole et par dage om ugen, gør bare 10 minutters træning om dagen underværker.